Skip to Content

second opinion

Ursprunglig artikel publicerad i: www.aftonbladet.se 16 Augusti 2010 / Kultur
Rösta på second opinion: Lyft upp den här! +(17)     Begrav den här! +(1)

Pappor har hamnat i medieskugga

markus_430-150.jpg
Våra riksdagspartier har svarat på Pappamanualens ”10 pappafrågor” inför valet 2010. Syftet var att uppmärksamma frågor om papporna som aldrig annars lyfts upp. Men ingen dagstidning har valt att publicera resultatet.

Dela |


1,3 miljoner pappor berörs, varav 500 000 lever i separerade former. Pappamanualen ställde tuffa frågor, precis som vi pappor vill ha det, och alla riksdagspartier svarade, vilket de skall ha all heder och respekt för.

En av frågeställningarna var:

Hur skulle Ni vilja rättssäkra barnens möjligheter till umgänge med båda föräldrarna, trots att det råder en vårdnadstvist?

”Gemensam vårdnad bör i större utsträckning än i dag återigen bli huvudregel i samband med separation.” svarade ett av partierna.

Trots partiernas ansträngning så har inte en enda dagstidning valt att publicera partiernas svar. Varför?
 

Till alla frågor och svar.

 

Dela |
Rösta på second opinion: Lyft upp den här! +(17)    Begrav den här! +(1)
CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en mänsklig besökare och för att förhindra program att spamma.
Image CAPTCHA
Skriv in de tecken som visas i bilden.
Kommentarer. Kommentatorn har juridiskt ansvar för sina inlägg.
Den 28 September 2010 16:21:41

Eva Frisndahl

Att dagstidningarna inte har publicerat resultaten kan bero på avsändaren, som är pappamanualen.se, som är tendentiös och själv illa underbyggd.

Den tar till exempel upp fem vanliga områden där människor "värvas" till feminismen. Om feminister skriver den: "Individer med livsöden som säger att män bara är skit har ingen bra erfarenhet av män, men är dock i allra högsta grad dennes verklighet.
Deras vardag genomsyras av denna trosuppfattning och varje möte med en liknande upplevelse med män, bekräftar dennes världsbild". Feminismen ska ha en "hemlig agenda" att göra kvinnor överlägsna män och exempelvis Roks ambition att "arbeta mot manlig dominans och överordning på samhällets alla nivåer" är ett symptom på det, som Pappamanualen inte alls förstår. Den motsätter sig att Sveriges kvinno- och tjejjourers riksförbund "arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld" och är offentlig remissinstans.

Dessa kvinnor, som enligt samma sida motarbetar att pappor får vårdnaden om barn ser män som "hotbilden" för att de tycker att "män ser alla likadana ut", det vill säga som de män de jobbar med i till exempel "Socialen och familjerätten".

Kamp för kvinnors rättigheter utesluter enligt samma sida kampen om mäns (den tar upp Könskriget och "Män är djur"-uttalandet) och menar att kvinnor har en känslobaserad vilja att dominera och gärna se lagar skrivna till sin fördel, som om vem som ska få ta hand om barnen. Kvinnorörelsen har slagit över, och det här ska vara en av de största punkterna.

Den verkar också överlag bara ha pappans perspektiv och inte barnets och har en hel beräknande lista om hur man kan få dokumenterade fördelar inför vårdnadstvisten, inte om hur man får en bra relation med sitt barn.

Sidan må i grunden ha ett gott syfte, barns möjlighet till en bra relation med båda sina föräldrar, och den har definitivt sina poänger - fast den siktar fel. Jag kan inte se den som en helt seriös källa och menar att det är bra att den inte användes som det av de här tidningarna.

Den 21 September 2010 01:25:46

Chris Ashplant

Varför ingen dagstidning har valt att publicera resultatet av enkäten beror sannolikt på samma sak, som att inget riksdagsparti på allvar engagerar sig i eller tycks ha intresse av "pappafrågorna".

Det är ju trots allt logiskt men beklämmande, ja tragiskt, att resultaten inte publiceras, med tanke på det svala intresset.